Tempelkerk

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2024 @ 12:07 , 163 keer bekeken

Deze kerk is opmerkelijk.... Het ligt in het centrum tussen Fleetstreet en de Themes en werd gebouwd voor de ridders van de tempeliers. Zegt je niets waarschijnlijk tot je weet dat dit juist ook in de roman van Brown, De Davinci code en de later verfilming ervan de ontknopingsscene is opgenomen in de ronde tempel...Het gebied rondom is bekend als Temple Bar. 

De ronde kerk is 17 meter groot in doorsnee en is waarschijnlijk ook de vroegste kerk waarbij de koepel vrij stond van kolommen. 
Temple Church | Middle Temple
Terug gaan in de tijd hoe de tempel hier kwam moet je naar de 12 de eeuw in de tijd van de kruistochten, ridders en waar geestelijken de werelddienst uit maakten.  Toen werd hier de orde van de ridders van de tempeliers opgericht. Het was een populair iets van al een paar jaar later was de plek waar ze samen kwamen te klein en moesten ze op zoek naar iets groters. Ze kregen een nieuwe kamp aangewezen waar ze konden trainen, recreëren, waar de kerk hun ding kon doen maar de ridders mochten verder niet de stad in van de geestelijken zonder toestemming . Er werd een kerk gebouwd met een ronde kerk waar later het schip werd aangebouwd.  
          Eeuwen lang was de kerk eigendom van de orde tot 1540 Henry VII het confisceerde. Hij stelde een priester aan met de titel "Master of the Temple". Niet dat het lang vredig was en het is bekend dat William Shakespeare hier ook bekend was en gebruikte in een toneelstuk van hem; Henry VII Part 1.  ALs eenwonder bleef de kerk gespaard bij de grote brand van 1666.  en werd regelmatig gerenoveerd en behouden. Echter tegen de bommen in de tweede wereldoorlog was het dak niet bestand en vloog in de brand. Ze konden echter met vlug blussen wel de koepel en kapel behouden. Het houten gedeelte en het orgel vergingen wel. De marmeren kolommen braken door de hitte van het vuur. Een deel ervan kon wel behouden blijven.

Vandag de dag kun je er heen voor kerkdiensten, bruiloften alleen voor de leden van de kerk, de Middel tempel is privé. Ook kun je regelmatig optreden van koren en de 2 orgels bij wonen. De akoestiek is naar verluid prima. Het ene komt uit 2001  en de andere komt uit een prive danszaal van een sjiek huis en werd geplaatst in 1954.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

_Nicole_ starstarstarstarstar

wat een mooie club over london, de eigenaar van deze club is paar keer in londen geweest en deelt haar ervaringen, kom op mensen en meld je aan


petradepooh starstarstarstarstar

En informatieve club voor en door London fans. Of je nu heel vaak bent geweest of nog nooit deze stad blijft iedereen trekken en je ontdekt altijd weer iets waarvan je denkt, ik kom weer terug....


Meer aanbevelingen