Vauxhall

Geplaatst op zondag 03 december 2023 @ 11:50 , 58 keer bekeken


Vauxhall is een wijk in het stadsdeel London Borough of Lambeth in het zuid westen van het centrum. Het werd genoemd naar een herenhuis uit de middeleeuwen Fox Hall deze had vrijetijdstuinen met de naam Vauxhall Pleasure Gardens. Het bestaat al sinds de victoriaanse tijd  en sinds dien tot halver wege vorige eeuw was het bekend om de mix van Industrie en chique wonen. Het ligt naast Battersea waar een groot oud energiegebouw staat. En vanaf het centrum kom je er vanaf de Vauxhall Bridge. Ook is het bekend om Vauxhall Motors die overigens ook auto's maakte.  Niet vreemd ook dat je hier veel industrie vind, al is die niet meer zo aanwezig maar ook kantoren en overheidsgebouwen. Dat laatste is niet gek daar het aan Westminster ligt waar oa de regering zetelt. 

Modern Vauxhall
De rivieroevers hebben grote veranderingen ondergaan met moderne kantoren zoals die van de MI6 en SIS building. Het Battersea Powerstation is ook recent omgebouwd en heeft nu kantoren, winkels, horeca en een gallerie.
De wijk is ook thuis van vele Gaybaars en nachtclubs. De oudste is Royal Vauxhall Tavern. De historie gaat terug naar de late 19de eeuw. In het begin ging de society hier heen voor traditoneel theater met muziek, cabaret en ballet. In de pub worden nu elke week travestieshows gegeven. Het ligt naast Vauxhall railway station. Het heeft onder de gays de naam gay Village omdat er ook veel sportclubs, bars, restaurants ed liggen die zich op hun richten. Echter als hetro of iets anders uit de regeboogfamilie ben je ook zeer zeker welkom.

Bezienswaardigheden

  • Vauxhall Bridge
  • MI6 building (alleen van buiten te zien)
  • Vauxhall Cross het fictieve metro station uit de James Bond films
  • St George Wharf. met de  St George Wharf Tower
  • Brunswick House (huis van de hertogen van Brunswick)
  • st Peter's church Vauxhall, kensington lane 
  • Vauxhall City Farm (kinderboerderij)
  •  
  • Vauxhall Park, (kleine modelhuisjes, tennisbanen, speeltuin etc). De kinderboerderij heeft oa alpacas schapen geiten en varkens. Het park is het thuis van de Vauxhall Gardens Estate Residents and Tenants Association (VGERTA) en vertegenwoordig 2500 tuinen in beheer.

De wijk is bereik met veel buslijnen, en de metro met Victoria en Northern line.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

En informatieve club voor en door London fans. Of je nu heel vaak bent geweest of nog nooit deze stad blijft iedereen trekken en je ontdekt altijd weer iets waarvan je denkt, ik kom weer terug....


_Nicole_ starstarstarstarstar

wat een mooie club over london, de eigenaar van deze club is paar keer in londen geweest en deelt haar ervaringen, kom op mensen en meld je aan


Meer aanbevelingen