Winkelcentra

Geplaatst op vrijdag 15 januari 2021 @ 19:35 , 3 keer bekeken

In Londen heb je Verschillende shop mogelijkheden. Zo zijn er de (sjieke en minder sjieke) winkelstraten maar ook de markets. Die laatsten hebben zich voornamelijk wel op eten en drinken gestort. Toch zijn er ook winkelcentra voor kleding te vinden. Vaak hebben ze leuke extra's, soms overdekt zodat je met slecht weer ook terrecht kan. HIeronder heb ik een paar bij elkaar gezocht, er zijn er nog meer. Elke wijk heeft er zeker wel 1 dus vraag ook eens naar tips bij hotelspersoneel bv. 

1. Brent Cross
Deze ligt in Noord west Londen. Het is een al wat ouder centrum. Generaties Londenaren gaan hier sinds de opening in de jaren 70 op pad voor hun benodigheden voor school. Rond de kerst periode is er een enorme kerstboom in het midden. Maar de rest van het jaar is het ook leuk om langs de meer dan 120 winkels tegaan. 

​2. Westfield Stratford City shopping centre
Dit is het grootste winkelcentrum van Europa. Het heeft veel echte engelse filialen als Marks en Spencers bv tussen de meer dan 300 winkels. Ook zijn er diverse zogenaamde foodcourts, pleinen waarom heen je eten kun afhalen en dan in het midden kan gaan zitten. Ook kan je hier een film bekijken in de bioscoop met meerdere zalen. Metro Stratford.

 

3. Westfield Shepherds Bush
Ligt aan de Central Line van de metro, station White City. Ga vooral ook even naar buiten trouwens want het zit dicht bij het centrum van de media van het land met oa de studio's van BBC. Wie weet spot je een bekendheid! Binnen in is het meer op de jeugd gericht met harde muziek maar er is van alles te koop. Afgewisseld met eetwinkels, kappers en Spa's. 

 

 

4. N1 Shopping centre
Dit is dan weer een klein centrum. Niet overdekt bestrijkt het  Upper Street, Cross Street, Essex Road aen Camden Passage. Hier vind je naast de grote ketens ook speciaalzaken en bioscopen. Die speciaalzaken maken hier het centrum trouwens. Hier kan je oa terrecht voor design in huis, keuken spullen en eten maar ook make up, boeken, koopjeswinkels en de zeepwinkel Lush. 

5. Old spitafields Market
Een prachtig centrum al van de buitenkant, oud londen meets nieuw londen. Mijdt de weekenden als je niet tegen drukte kan want de inwoners van de stad komen hier ook graag. Het is een prettige mix van lokale ontwerpers, eten, handwerk producten, en antiek. Door de week heb je kans dat je nog ergens bij een restaurant kan zitten om van de sfeer te proeven

 

6. High st Kensington
Het centrum ligt aan High street Kensington en High st Ken. Wie aan de ene kant van de straat begint en door loopt naar de andere gaat van dure merken naar goedkoop of omgekeerd. Barker's arcade ligt hier aan is een soort van pop-upp winkelcentrumpje in t groter geheel. Eingelijk is de hele straat een keten van zulke panden. En vooral degenen die modebewust zijn zullen dit er leuk vinden met elke stijl te vinden. Let wel dit is een straat dus niet overdekt. Wie alle winkels af wil is al gauw een dag zoet

 

7. Hay's Galleria
Deze vind je net achter het stadshuis tegenover de Tower op de zuidover of wel South bank. Stap uit op London Bridge station. Het is vernoemd naar het opslaghuis wat er eerst stond Hay Wharf.  Dit is trouwens ook een klein winkelcenturm maar Hays zelf heeft vooral veel leuke charmante winkels en cafe's. Afgewisseld met hedendaagse straatkunst. HIer vind je ook door de ligging souvenirs maar ook bv hebbedingetjes vind je hier. Geen kleding of schoenen. Het is overdekt door een overspanning van pui naar pui. 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

En informatieve club voor en door London fans. Of je nu heel vaak bent geweest of nog nooit deze stad blijft iedereen trekken en je ontdekt altijd weer iets waarvan je denkt, ik kom weer terug....


_Nicole_ starstarstarstarstar

wat een mooie club over london, de eigenaar van deze club is paar keer in londen geweest en deelt haar ervaringen, kom op mensen en meld je aan


Meer aanbevelingen