Tower of Londen

Geplaatst op vrijdag 01 januari 2021 @ 22:09 , 56 keer bekeken

De Tower van London wordt meestal Tower in een complex aan de Theems die oa een fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, munt, garnizoen, museum en arsenaal is geweest. 
De Tower wordt geleid door een Constable een overste die altijd een militair is.Hij stuurt medewerkers aan, en zorgt dat alles reilt en zeilt. Tevens beheert hij de Kroon en andere koninklijke voorwerpen tijdens staatsgelegenheden. Hij wordt benoemd voor een periode van vijf jaar.
In 1078 gaf Willem I de opdracht tot de bouw van de White Tower, een vierkant fort die de stad moest schermen. Na hout vond hij dat het steen moest zijn zodat het niet weer werd plat gebrand. Het zal niets verbazen dat de stenen wit waren. Koning Richard Leeuwenhart liet de slotgracht graven die gevuld werden met water van det Theems. Later kwam er nog een muur omheen zoals veel Europese forten. Omdat de koning hier woonde was het dus ook een paleis. 
                         Het kreeg echter naam omdat het gevangenis was van gevangen uit hogere kringen. En dat waren niet de minsten.. Dat duurde nog tot ver in de 20ste eeuw. Nu is het echter een attractie met onderandere de Beefeaters in hun traditionele uniformen, de tentoongestelde kroonjuwelen, en de verzameling Harnassen en wapentuig waarvan een deel van de Engels koningen zijn geweest.

Berucht
De Tower verwierf zoals gezegd naam als gevangenis van de elite. Ze vonden vaak de dood op Tower Hill, het hoge gedeelte tegenover de Tower. Ook onthoofding was een poplaire manier om van de hoog geplaatste gevangen af te komen, dit werd gedaan in het complex waarna een aantal werden begraven in de kapel St peter Ad Vincula die ook in de Tower staat.  Onder andere William Hastings, Anna Boleyn, Margaretha Pole, Jane Parker, en de broer van koning Eduard IV, George van Clarence vonden hier de dood.

Beefeaters en Raven
Dit zijn de bewakers van de tower. Ze verwelkomen de bezoekers in hun uniformen maar ze informere ze ook, zorgen voor de raven. Ooit bewaakten zij ook de Tower en gevangenis. 

De raven zijn onderdeel van een legende. het verhaal wil dat zolang er raven in de Tower blijven Engeland gespaart blijft tot invallen Karel II zou zijn gewaarschuwd door de raven en maakte er een wet van dat ze ook blijven. Daar zorgt men wel voor door het kortwieken van de dieren. Er wonen 9 vogels die een eigen kleur ring aan de poten hebben. 

Wie geen entree wil betalen voor de Tower kan ook er om heen lopen. Hier zijn ook informatieborden te vinden over wat er van buiten af te zien is. 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

En informatieve club voor en door London fans. Of je nu heel vaak bent geweest of nog nooit deze stad blijft iedereen trekken en je ontdekt altijd weer iets waarvan je denkt, ik kom weer terug....


_Nicole_ starstarstarstarstar

wat een mooie club over london, de eigenaar van deze club is paar keer in londen geweest en deelt haar ervaringen, kom op mensen en meld je aan


Meer aanbevelingen